A+ | A-

V našem Domově netrpělivě očekáváme akci, která jistě přispěje k plnému návratu společenského a rodinného života klientů, očkování proti Covid–19. Naši klienti i zaměstnanci patří do skupiny lidí, jejichž proočkování dává vláda vysokou prioritu. Tato přednostně očkovaná skupina se v tuto chvíli nemusí hlásit do rezervačního systému. Otázka na přihlášení do rezervačního systému je v současné době nejčastěji kladeným dotazem rodinných příslušníků.

Vakcína by měla dorazit každým dnem, cítíme se jako závodníci stojící na startovní čáře, čekající na povel startéra. Povel se však bohužel stále odsouvá pro nedostatek vakcín.

Očkování je zcela dobrovolné a plně hrazené ze zdravotního pojištění. Zájem o něj je opravdu velký, očkovat se chce nechat 70 % klientů a 50 % zaměstnanců. Navíc každým dnem evidujeme nové žádosti na aplikaci očkování, proto tato čísla jistě nebudou konečná.

Očkování v Domově u fontány zajišťuje s námi dlouhá léta spolupracující praktický lékař MUDr. Radoslav Svoboda, kterému se samotnou aplikací vakcíny budou pomáhat naše zdravotní sestřičky. Jakmile vakcínu obdržíme, jsme schopni proočkovat všechny aktuální zájemce během 1-2 dní.

Pevně věříme, že nás díky nové vakcíně a vysoké proočkovanosti klientů i personálu čeká doba veselejší, kdy se klienti budou moci opět setkávat při společných aktivitách, a především se budou moci mnohem častěji vídat se svou rodinou.