A+ | A-

V Domově u fontány si klienti společně s pečovateli zpříjemnili čekání na jaro masopustními radovánkami. Na své si přišli duše tvořivé, které rádi něco vyrábějí, dále senioři se srdcem kuchtíků, kteří si rádi něco uvaří, ale také klienti, kteří se pro svůj zhoršený zdravotní stav nemohou účastnit společných aktivit. Na všechny obyvatele Domova u fontány pak čekalo sladké překvapení.

„Zima za okny našeho Domova sice nádherně čaruje, ale přiznáme se Vám, s klienty se už nemůžeme dočkat jara, které nám umožní trávit opět víc času venku. Klientům se snažíme zpříjemnit volné chvilky, jak se jen dá. Hlavně aby nebyla dlouhá chvíle, to se pak i zimní dny zdají delší, než skutečně jsou,“ přiznala Irena Zittová, pečovatelka v Domově u fontány.

Přípravy na masopust začaly s předstihem. Klienti si vyrobili pestrobarevné škrabošky, aby mohlo být při oslavách veselo. A samozřejmě každá práce zasluhuje odměnu, což měli pracovníci s klienty na paměti, a tak si k odpolední svačině připravili sladké boží milosti, které neodmyslitelně patří nejen k Velikonocům, ale také k již zmíněnému masopustu.

V den masopustních oslav byla jednotlivá oddělení vesele vyzdobena a pracovníci už se nemohli dočkat, až vše vypukne. O bližší detaily se podělila sociální pracovnice Monika Zapletalová: „Co bych Vám k tomu víc pověděla. Klientům byla připomenuta krásná slavnostní tradice. Bylo veselo, hráli se oblíbené písničky, které jsme si společně zazpívali, pouštěli jsme si videa z masopustních průvodů, a taky se mlsalo. Masopustní rej samozřejmě nemohl být kvůli současným omezením tak velkolepý, jak bychom si představovali, ale i přesto jsme si to s klienty moc užili.“ O sladké překvapení v podobě koblih se postarala pekárna BEAS, která je klientům Domova u fontány věnovala zdarma.