A+ | A-

Tento článek bychom rádi věnovali těm, kteří pravidelně navštěvují klienty našeho Domova, ač jsou to pro ně ve skutečnosti úplně cizí lidé. Mluvíme o dobrovolnících, kteří dokážou i v této hektické době věnovat trochu ze svého volného času druhým. Pravidelně dochází za našimi obyvateli, společně si povídají o všem možném, o životě, o tom, co jeden či druhý zažil před pár dny či mnoha lety, vyhledávané jsou také procházky v přilehlé zahradě a někdy dojde i na hraní oblíbených deskových her. Způsobů, jak mohou vyplnit společně strávené chvíle, je jednoduše nespočet a každé setkání často přináší něco nového.

 V tuto chvíli přichází do Domova pravidelně 8 dobrovolníků a my pevně věříme, že další dobré duše se v průběhu času přidají, neboť klientů, kteří by o návštěvy dobrovolníků měli zájem, je mnoho.

Na dobrovolnictví je krásné to, že se mu může věnovat téměř kdokoli bez nutnosti jakýchkoli přípravných kurzů či speciálního vzdělání. Stačí mít trochu volného času, ideálně jednu hodinu týdně či za 14 dní a samozřejmě kladný vztah k seniorům. Ti, co už s dobrovolnickou činností zkušenost mají, se shodují na tom, že čas strávený s klienty Domova u fontány je obohacující i pro ně samotné. Cítí se prospěšní, užiteční a čas, který s klienty stráví, vnímají jako smysluplně využitý. To jsou pocity, které do jejich osobního života přinášejí radost a štěstí, za což jsme velmi rádi, neboť finančně je za jejich dobrovolnickou činnost odměnit nemůžeme. To jim ale nevadí, často se nám svěřují, že tou největší odměnou pro ně je, když vidí, že má klient z jejich návštěvy radost.

Rádi bychom proto touto cestou poděkovali všem dobrým duším, které našim klientům přinášejí radost do života. Velmi si Vás vážíme a děkujeme za to, že jste se rozhodli věnovat své vzácné volné chvíle právě klientům našeho Domova.

Pokud byste se také rádi stali dobrovolníkem, obraťte se na paní Zdenku Kumstýřovou z Dobrocentra Přelouč na telefon 731 402 371 nebo na email charita.prelouc@gmail.com.

TĚŠÍME SE NA VÁS!