A+ | A-

Listopad nebývá příliš optimistický měsíc – příroda působí s opadaným listím poněkud pochmurně, a když se k tomu přidá typicky podzimní sychravé počasí, jednoho to ven zrovna neláká. Ale to vůbec nevadí! Je totiž minimálně jeden důvod, proč se na listopad těšit a radovat se z toho, že můžeme být v teple domova. O čem mluvíme? No ano, o Svatomartinském posvícení! Přeci, když domov provoní omamná vůně koláčů, nebo pečené husičky se zelím, to je panečku hned lepší nálada.

Svátek sv. Martina je v našem Domově každoročně očekáván. Klienti, kteří již u nás žijí delší čas, vědí, a ti co nevědí, ti se již doslechli, že v tento den se mohou těšit na hostinu. V kuchyni si totiž opět přivstanou, aby připravili pro klienty i zaměstnance voňavé husí stehýnko se zelím a domácími knedlíky.

Čekání na tento chutěmi vyšperkovaný den si klienti uměli díky aktivizačním pracovnicím hezky zpříjemnit. V rámci klubu Kuchařinek, který proběhl jen pár dní před svátkem sv. Martina, se naši obyvatelé pustili do pečení se vší parádou. K odpolední kávičce si společným přičiněním připravili nejen moravské koláčky, ale také sněhové koule s vůní kokosu a samozřejmě nemohly chybět ani smažené koblížky.

Řekněte sami, takový vůněmi a chutěmi protkaný listopad by si jeden nechal líbit ?