A+ | A-

Zajímavou novinku přináší novela zákoníku práce, která je účinná od 1. ledna 2021. Jedná se o možnost zřízení sdíleného pracovního místa pro více zaměstnanců. V čem je tato novinka přínosná? V podstatě umožňuje nabídnout práci také osobám, které z různých důvodů potřebují větší flexibilitu pro sladění svého rodinného a profesního života. Časté je to například u rodičů malých dětí nebo osob, které kromě práce potřebují zajistit také péči o osobu blízkou.

Vedení Domova u fontány možnost zřízení sdíleného pracovního místa uvítalo a již od dubna tohoto roku umožnilo dvěma sociálním pracovnicím, aby se tzv. podělily o pracovní úkoly spojené s pozicí sociálního pracovníka na oddělení. Na 2. patře proto v průběhu pracovního týdne zastihnete střídavě sociální pracovnici Michaelu Křivohlávkovou, která bude k dispozici v pondělí a ve čtvrtek, a také její kolegyni sociální pracovnici Markétu Ratkošovou, která bude zajišťovat sociální péči o klienty ve dnech úterý, středa a pátek. Pro klienty i jejich blízké je jistě důležitá informace, že obě pracovnice mají shodné kompetence.

Domov u fontány se tímto krokem připojil k moderním organizacím, které dokáží reagovat na měnící se potřeby pracovního trhu tím, že umožňují větší flexibilitu práce na pozicích, které to svou povahou dovolí.