A+ | A-

Každý z nás se v létě na něco těší. Na prázdniny. Na dovolenou. Na setkání s přáteli. Naši klienti vyhlížejí léto také z mnoha důvodů. Jedním z nich, a velmi významným, je příležitost setkat se s dětmi z příměstských táborů MYKABO a KIEKERT. Ta dětská bezprostřednost, živost a veselí, která do našeho Domova s nimi vejde, je jednoduše odzbrojující.

Ani letos jsme neponechali nic náhodě a na společně strávené chvíle se dobře připravili. Přáli jsme si, aby si setkání užily obě generace a navzájem se obohatily. U našich klientů to nebylo těžké – nadšeni jsou již ze samotného kontaktu s dětmi. Naopak, zaujmout děti, to není v dnešní době vůbec jednoduché, ale my pevně věříme, že se nám to podařilo.

Děvčata a chlapci si mohli např. vyzkoušet namalovat portrét našich klientů, zkusit uhodnout „historický“ předmět z časů našich prarodičů, a nebo projet slalom s invalidním vozíkem, ve kterém se s úsměvem vozila naše kolegyně, aby to ty děti neměly zas až tak jednoduché. A ač jsme byli připraveni na mnohé, opět nás dokázaly překvapit svou originalitou, zvídavostí i zručností.

Jsme rádi, že se návštěva malých účastníků z příměstských táborů stala v Domově u fontány takovou novou tradicí a naši klienti se mohou každé léto těšit na příval dětské energie, která má na ně neuvěřitelně blahodárný účinek.